Izgledalo je da će jednostavno zaobići ovaj minijaturni auto, ali Fićo je imao ‘druge planove’!

Na jednom putu u dalekom Urugvaju nepoznati vozač pokušao je da prestigne “Fiat 600”. Međutim, koliko god da je dodavao gas fićo bi bio ispred njega.

Na facebook profilu na kojem je objavljen video osvanulo je ‘more’ komentara, iščuđavanja i ‘aplauza’ za malog Fiću. Jedan od komentatora je čini se dao smisleno razrješenje ove misterije. Naime, rekao je da otprilike zna ko je vozač odnosno vlasnik Fiće, te da je u njega ugradio volkswagenov motor od 1.600 kubika zbog čega je auto dobio ‘krila’. Dodao je, takođe, kako je očito da su se morale napraviti još neke izmjene na vozilu, u smislu povećanja njegove težine, obzirom da bi bez toga ovaj autić doslovce – poletio.

Inače, Fiat 600 je između ostalog pravljen i u Argentini od 1960. do 1982. godine, a dio montažnih pogona je iz ove zemlje nekoliko godina nakon početka proizvodnje preseljen u Urugvaj a potom i u Čile. Njegova originalna kubikaža je iznosila samo 633 cc da bi u kasnijim modelima išla do 843 cc.
Lijepo je vidjeti da se starom dobrom Fići uradi ovakav make-over!
Ko bi rekao da je “fiću” tako teško prestići? Pogledajte kao se sve završilo:

MOŽDA VAS ZANIMA I …

Legendarni Ayrton Senna i Sega Sonic trofej

U moru bizarnosti koje se s vremena na vrijeme pojave na internetu, vjerovatno jedna od  čudnijih, barem kada je gejming u pitanju, jeste slika legendarnog vozača Formule 1,  Sene, na kojoj on visoko iznad glave drži trofej sa SEGA logom i figurom Sonica.

Kao prvo, da, ova slika je prava i nije fotoshop. Ali, koja je priča iza ove slike?

Sve se desilo daleke 1993. godine, 11. aprila. Vožena je trka za Veliku nagradu Engleske, jedna od najvećih i najboljih vožnji Senne, ali nažalost i jedna od posljednjih prije njegove prerane smrti, koja se desila tokom trke Velike nagrade San Marina.

Bila je to još jedna pobjeda za veliku legendu, još jedno mjesto na podijumu. A šta ga je tamo čekalo? Veliki Sonic trofej.

SEGA je ugurala toliko para da se čitav događaj zvao XXXVIII Sega European Grand Prix, a SEGA logo i ime su bili bukvalno svuda, od početnih pozicija do podijuma, preko reklama na TV prenosu.

Ovo nije bio zvanični pehar trke, već samo dio ispunjavanja sponzorskih obaveza, i vrlo brzo nakon primanja ovog revijalnog pehara, Seni je uručen i pravi pobednički pehar za osvojeno prvo mjesto Velike nagrade Engleske.

 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here