Koncert Daniela Popovića koji se proslavio nastupom na Evroviziji sa pjesmom “Džuli”, otkazan je u klubu Močvara u Zagrebu, nakon što je organizatorima ukazano na njegove problematične izjave i nedopustivo ponašanje iz prošlosti, a koje se tiču “nasilničkog ponašanja prema bivšoj ženi”.

Naime, pošto su na svom Facebook profilu objavili najavu nastupa bivše zvijezde, fanovi su javno, na samom profilu, ali i privatno organizatorima slali pritužbe i stavljali linkove na medijske članke iz prošlosti u kojima Daniela prozivaju za nasilje. Samo neki od njih su izjave pjevača, na primjer:

– Nisam nasilan, ali šamar mi se znao ponekad zalomiti – na što su se nadovezali komentari tipa: “Klub Močvara? Hoćete li doista dopustiti da nasilnik nastupa kod vas?!”

Organizatori su odmah reagovali i otkazali nastup Popovića.

– Budući da je nasilje nad ženama nešto što se u našem društvu ignoriše i relativizuje pa tako imamo slučajeve gdje se nasilje HDZ-ovog župana nad suprugom ignoriše ili pravda izjavama poput “to vam je tako u braku”, dok su pijane pevačke zvijezde koje fizički i psihički maltretiraju svoje supruge junaci nacije, smatramo da je jedina ispravna stvar da otkažemo nastup Danijela Popovića kako bismo poslali jasnu poruku da nasilje nad ženama HC punk scena neće tolerirati niti relativizirati -piše u obavještenju Punk romantike u Močvari.

Danije Popović nije davao izjave povodom ovog slučaja.

Prisjetimo se njegovog nastupa na Evroviziji.

Možda vas zanima:

Neće vam biti dobro kada vidite kako se Maja Berović slikala u teretani! Evo šta je pokazala, muškarci totalno poludjeli (FOTO)

Pjevačica Maja Berović pokazala je na koji način održava liniju, a njeni fanovi “zatrpali” su je komplimentima na račun izgleda.

Naime, Maja je na Instagramu objavila fotku iz teretane, a svi pogledi bili su uprti u njenu zadnjicu.

Finito 🧘‍♀️🖤

A post shared by Maya Berovic (@mayaberovicofficial) on

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here