Prema mišljenju slavnog naučnika Nikole Tesle, najveće ljudske zablude nastale su u moderno doba, koje će uništiti svijet.

Tesla je još prije nekoliko decenija izdvojio tri najveće.

Na prvom mjestu su ljudske zablude o svemiru. To su zablude o tome da je Zemlja jedina nastanjena planeta, da su ljudi najrazvijenija rasa u svemiru, da je svemir vakuum bez energije i materije u najvećem svom dijelu, osim planete, zvijezda i sitnih svemirskih čestica.

One su potekle upravo, zbog “nadobudnih” naučnika koji su donosili zaključke bez ikakvih činjenica i dokaza, a koje kasnije drugi nisu mogli oboriti, jer takođe nisu imali nikakve činjenice i dokaze.

Druga ljudska zabluda je o nastanku bolesti, koja je automatski donijela i neznanje i zablude o načinu liječenja. Iako je druga po značaju, ova zabluda je prva po rasprostranjenosti, zbog nemjerljivih problema nauke koje koštaju najveći broj ljudskih života, zdravlja, kreativnih i intelektualnih potencijala, jer im onemogućava da se razviju.

Treća velika ljudska zabluda odnosi se na mogućnosti koje čovjeku pružaju energije, jer ne poznajući ostale energije, čovjek je samo zagrebao mogućnosti korištenja kroz električnu, toplotnu, energiju sunca i vjetra, dok je ostalo netaknuto i potpuno nepoznato.

Šta je od svega najgore, o tome se ni ne razmišlja, kao ni o korišćenju mnogobrojnih energija koje su u stanju da pomognu čovjeku u gotovo svim sferama ljudskih interesa i koje bi mogle da preporode Zemlju i cijelu ljudsku civilizaciju.

Možda vas zanima:

NIKOLA TESLA JE OBJASNIO ZAŠTO SE NIJE OŽENIO: Njegov odgovor je poražavajući za sve žene!

Nikola Tesla objasnio je zašto se nije nikada ženio davne 1924. godine u ekskluzivnom intervjuu za Galveston Daily News.

Tesla je najprije istakao da je žena superiornija u odnosu na muškarca, ali da je to bilo nekad. Danas je, navodi naučnik, takva žena nestala, a na njeno mjesto “došla je žena koja misli da je njen glavni uspjeh u životu u tome da se što više izjednači s muškarcem, oblačenjem, glasom i postupcima, u sportovima i dostignućima svake vrste”.

“Žene postaju jače od muškaraca, i fizički i mentalno. Svijet je iskusio mnoge tragedije, ali po mom mišljenju najveća od svih tragedija je sadašnje ekonomsko stanje, u kom se žene takmiče s muškarcima, i u mnogim slučajevima zaista i uspjevaju da zauzmu njihovo mjesto u profesijama i industriji. Ova rastuća tendencija žena da bace muškost u sjenku predstavlja znak propadanja civilizacije”, rekao je Tesla.

On je tada dodao da su sva dostignuća muškaraca bila inspirisana i nadahnuta ljubavlju prema ženi, ali da su žene umjesto pobjednica postale žrtve.

“U njenom životu nema zadovoljstva. Ambiciozna je, često preko svojih prirodnih sposobnosti, da dostigne sve što želi. Žene prečesto zaboravljaju da ne mogu sve da budu primadone i filmske zvijezde”, rekao je Tesla.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here