Poštovali su ga mnogi Albanci, a i on njih iako je zbog neosnovanih albanskih optužbi za ratne zločine ni kriv, ni dužan u istražnom zatvoru proveo pune tri godine

Rijeka Mitrovčana se u nepreglednoj koloni nedavno oprostila od svirepo ubijenog Olivera Ivanovića, a njegova smrt nije teško pala samo Srbima.

Dan poslije njegove smrti isplivao je i stari video-snimak s Kosova američke novinske agencije Associated Press na kojem je ostao zabilježen gest Olivera Ivanovića za divljenje. Na tom snimku se vidi kako Oliver, inače otac sinova, ljubi ruku kćerkice Bajrama Redžepija, pokojnog albanskog političara.

Ljudski gest Olivera zauvijek će ostati zabilježen. Riječ je o proslavi dana marokanskog kontigenta KFOR-a koju su upriličili povodom prve godišnjice vladavine svog kralja.

Redžepi je na ceremoniju poveo i svoju kćerkicu, kojoj je Oliver prišao i pored koje je čučnuo da se pozdravi i onda je poljubio u ruku.

Podsjetimo, Oliver je za sobom ostavio suprugu i četiri sina – Nikolu, Žarka, Janka i malog Bogdana.

Oliver Ivanović je zbog neosnovanih optužbi Albanaca tri godine proveo u istražnom zatvoru iz kog je poslije štrajka glađu poslat u kućni pritvor, a potom i oslobođen kada su lažne optužbe protiv njega pale. Novo suđenje čekao je na slobodi.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here