Nedavno se navršilo punih 10 godina od kada je u strašnoj automobilskoj nesreći kod Nove Gradiške preminuo makedonski slavuj Toše Proeski

Noć prije pogibije, 15. oktobra, samo nekoliko sati prije nego je krenuo na putovanje na kojem je izgubio život, Toše je gostovao u makedonskoj emisiji “Vrteleška”, gdje je dao svoj posljednji intervju. Govorio je o svojoj porodici, karijeri i planovima za budućnost te izgovorio rečenicu koja se mnogima zauvijek urezala u pamćenje.

Voditeljica Vesna Petruševska pitala ga je: “Zar se ponekad ne želiš malo skloniti od svega?”, na što je Toše izgovorio: “Želim, ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako to kažu, ‘u bubanj’ i gotovo. Nema vraćanja nazad. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakovanja … Sve mi je ‘dovde’.”

“Ne mogu biti sam, ne mogu sam otići na kafu i u trgovinu. Ne mogu, a želim”, dodao je.

Mnogi su u tim njegovim rečenicama kasnije pronalazili “misteriozne predznake” i “nagovještaje” smrti, no voditeljica Petruševska, koja je vrlo dobro poznavala Tošu, izjavila je prilikom snimanja dokumentarca o njegovoj smrti “Šest sati do neba” da joj takve priče smetaju.

“To dijete je samo bilo umorno. Snimio je muzike kao pedesetogodišnji pjevač. Snimio je pjesama dovoljno za dvadesetogodišnju karijeru”, kaže ona.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here