Glumac Dragan Bjelogrlić više od 20 godina je u braku sa atraktivnom suprugom Majom, koja se nekada bavila modelingom.

Zanimljivo je da je upravo zahvaljujući svom zanimanju upoznala glumca. Naime, oni su se upoznali početkom 90-ih na snimanju jedne reklame za namještaj.

Inače, Maja je studirala engleski jezik i književnost, ubrzo nakon udaje stavila je tačku na manekensku karijeru, pa je neko vrijeme radila kao prevodilac.

Imaju dvoje djece, kćerku Miju i sina Alekseja.

Možda vas zanima:

GLUMAC U HEROJSKOJ AKCIJI SPASAVANJA: Dragan Bjelogrlić donio odluku zahvaljujući kojoj je preživio dječak!

– Hvala svima koji su se zatekli da pomognu mom djetetu, nadasve Draganu koji je našeg Lava odmah odvezao u Tiršovu, inače bi iskrvario i izgubili smo ga!

Tim riiječima se zahvajuje Vesna Tomić, majka Lava (11) kome je staklo sa ulaznih vrata presjeklo arteriju na ruci, a u pomoć mu je pritekao slavni glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić.

Naime, Lav i njegov brat blizanac Vanja u petak oko 13.20 časova krenuli su u školu iz doma u Ulici Svetozara Markovića.

– Lav je ostao da zaključa ulazna vrata, a ja sam malo odmakao. Dozivao me je. Ruka mu je bila sva krvava – priča Vanja, pogleda uprtog u zemlju.

Razbijeni i crveni komadi stakla spali su sa starih ulaznih vrata koja dijele dvorišnu zgradu od glavne i Lavu su probili ruku. Vanja mu je odmah pritisao ruku iznad rane i poveo ga u obližnji kafić da potraži pomoć. U nevolji za koju njihove godine nisu bile spremne stigla je još jedna pomoć – ispred dječaka se našla najpre njihova sad već bivša učiteljica Jelena Nikolić.

– Čula sam dečiji vrisak, okrenula se i vidjela svoje starije đake – Vanju, prekrivenog krvlju, i Lava, koga neka žena hvata za ruku, a iz rane sve šiklja. Unijeli smo Lava u kafić, a ženi koja se predstavila kao doktorka dala sam svoj šal da ga njime podveže ispod ramena. Rekla mi je da mu ne dozvolim da zaspi. Dijete me je slušalo, reagovalo na moj glas. Užasno mnogo krvi je prskalo na sve strane – kaže učiteljica Jelena.

Već je prošlo 15 minuta, a Hitna nije uspjevala da se probije do kafića u kome se drama odvijala.

– Izašla sam ispred kafića gde je Vanja plakao. Rekao mi je da će mu brat umrijeti. Okrenula sam se i vidjela da na vratima kafića stoje glumci Dragan Bjelogrlić i Gordan Kičić. Istog trena izašla je i doktorka sa Lavom i rekla da više nema vremena – priča Jelena.

Pitanje na čiju odgovornost će se voziti dijete u bolnicu više nije imalo smisla postavljati.

– Dragan je rekao: „Meni ne pada na pamet da čekam Hitnu pomoć, mi dijete gubimo.“ U automobil su ušli Lav, ljekarka, neka žena i on – kaže Jelena sa kojom je tada ostao Kičić i pokušavao da utješi Vanju.

Majka Vesna, potpuno izbezumljena, već je bila kod Cvjetnog trga kada su se glumčeva kola zaustavila ispred nje.

– Vidjela sam moje dijete, čiju je umotanu i crvenu ruku neka nepoznata žena držala u vazduhu, stiskajući je svom snagom. Lav je polako padao u neku vrstu delirijuma. Bjelogrlić nas je vozio u Tiršovu, nas nepoznate ljude, a mi nismo bili njegova muka. Kada smo tamo stigli, izletio je iz auta, upao na šalter i rekao: „Morate odmah ovo dijete da pogledate“. Pogledom mi je poručio: „Ja ne znam kako više da pomognem, recite mi kako još da vam pomognem“. Ne mogu to da vam objasnim – kaže Vesna za Blic.

Osoblje u Tiršovoj je brzo reagovalo.

– Lav je odmah bio u sali. Rasjekao je arteriju od lakta do šake lijeve ruke, sve do kosti. Već mu je pomodrila ruka. Ljekar nam je rekao da je samo još 5 minuta proteklo, on ne bi preživio. Izgubio je previše krvi – kaže Vesna.

Kako su ljekari rekli roditeljima, rana je sanirana i oni veruju da će mladi organizam uspjeti da se oporavi.

– Njihova humanost je spasila moje dijete. Ti ljudi koji su se našli baš u to vrijeme i baš na tom mjestu… Lavova učiteljica, nepoznata ljekarka i nadasve Dragan Bjelogrlić, koji je moje dijete odvezao u Tiršovu. Da je čekao, mi bismo Lava izgubili – dodaje Vesna.

Lava će do praznika pustiti kući, kako bi Novu godinu dočekao sa najmilijima.

Pred pomenutom scenom, mnogi bi ostali sleđeni od straha, dok je Bjela odmah riješio da pomogne, pričale su komšije. Međutim, skromni glumac samo je kratko prokomentarisao:

– Reći ću samo da se to dogodilo. Smatram da bi svako normalan postupio na isti način.Kurir.rs/Blic

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here