Veteran akcionih filmova Jackie Chan rekao je da snimanje kaskaderskih scena “više nije kao što je nekad bilo” pošto više ne može tako lako da pada i ustaje.

– Sljedećeg jutra shvatiš “auu, o, to boli” – rekao je Chan.

U filmu iz 2012. “Chinese Zodiac”, za koji je rekao da je njegov posljednji “veliki akcioni film”, Chan akrobatski glumi ljudski torpedo na točkovima, tuče se u vazduhu i na zemlji, i izvodi fizičku komediju.

– To nisu specijalni efekti, to nije “Iron man”, to nije “Spider Man”`, to je pravi Jackie Chan – rekao je on.

Za naredne projekte je rekao da će malo usporiti.

– Polako, polako ću više puštati da ljudi rade umjesto mene – rekao je Chan koji danas ima 63 godine, i dodao da će da radi samo krupne kadrove u akcionim scenama.

Možda vas zanima:

Preko trnja do zvijezda – Roditelji su ga napustili, a učitelj mu je slomio nos!

Kada je imao samo 7 godina, roditelji su ga napustili jer su otišli u Australiju da bi našli posao. Njega su ostavili u internatu

Ovaj slavni holivudski glumac dokaz je da se do zvijezda dolazi “preko trnja”. Rođen 1954. u Hongkongu, već na rođenju je bio “obilježen” teživši 5,5 kilograma, pa ga je majka nazvala “topovsko đule”, piše Stil.

Njegovi roditelji su ga zamalo prodali babici za 26 dolara. I tu ne prestaje njegovo nesretno djetinjstvo. Kada je imao samo 7 godina, roditelji su ga napustili jer su otišli u Australiju da bi našli posao. Njega su ostavili u internatu u Hongkongu.

Tamo mu je jedan učitelj polomio nos štapom. Ali poslije svih nedaća, ipak je počela da mu se smješi sreća. Naučio je akrobatiku, borilačke veštine i osnove glume.

Posle maturiranja dobio je ponude za uloge u 7 filmova. Oborio je Ginisov rekord za najveći broj ponovljene scene u jednom filmu, čak 1.600 puta! Takođe, oborio je ovaj rekord i za najviše zaduženja na filmu – bio je scenarista, glavna uloga, producent, direktor fotografije, glavni koordinator, pa čak i čovjek koji nabavlja i dostavlja hranu.

Nakon jedne scene završio je sa plastičnom pločicom u lobanji koja je popunila rupu nastalu tokom jedne nezgode.Njegov životni moto je: “Bez straha, bez kaskadera, bez jednakosti”. On je jedan jedini, neponovljivi – Džeki Čen.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here