Jedan od najpopularnijih pjevača Toše Proeski rođen je na današnji dan 1981. godine.

Da nije prerano izugbio život u saobraćajnoj nesreći, danas bi ovaj muzičar napunio 37 godina.

Ljubav prema onome što je ostavio za sobom je, čini se, neprestana. Njegova muzika je i dalje cjenjena, a talenat je neosporan. U znak sjećanja na njega, na današnji dan fanovi, ali i članovi porodice su izašli na njegov grob.

Tošetova rođaka je objavila fotografiju sa groba na kojoj se vidi da na mjestu gdje je sahranjen Toše i dalje nema spomenika već samo stoji krst i deset i po godina nakon pogibije što je kod mnogih izazvalo tugu i bijes. Ni poslije toliko godina, i pored brojnih obećanja makedonskih vlasti, jednog od najvećih pjevača na ovim prostorima kao da su mnogi zaboravili.

Uz cvijeće koje je položeno na mjestu gdje vječno počiva Proeski, rodbina i prijatelji su donijeli torte sa njegovim likom kako bi još jednom odali počast tragično preminulom Tošetu.

Toše je život izgubio 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj. Sa njim u kolima je tada bila i njegova menadžerka Ljiljana Petrović. Od tada se njen život u potpunosti promjenio. Povukla se iz javnosti, a nema namjeru da bilo kada ponovo dođe u kontakt sa estradom.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here