Iako je Bora Đorđević već 40 godina na estradi, o njegovom životu često isplivaju neke nove, zanimljive informacije.

Tako mnogima nepoznata činjenica je i to da je njegova sestra jedna poznata dama s estrade.

U pitanju je Bilja Krstić s kojom je Bora nekoliko puta i uspješno surađivao.

Kako piše srbijanski Kurir na je to otkrila 2004, kada se pojavila na promociji Čorbinog albuma “Ovde”, na kom je gostovala u uvodnoj pjesmi “Mobilni”.

Njihova suradnja datira još iz 1975. godine. U tom periodu su njih dvoje bili članovi legendarne akustičarske grupe “Suncokret”.

Možda vas zanima:

OSTAVILA GA I POBJEGLA U SARAJEVO: Ovo je žena kojoj je Bora Đorđević posvetio pjesmu „Ostani đubre do kraja“ (VIDEO)

Sjednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene bilježnice, u koju je pisao stihove, pročita: “Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmješi kada me vidiš, ostani đubre do kraja!”

Najveći hit beogradske „Riblje čorbe“ po mnogima je pjesma “Ostani đubre do kraja”, objavljena na kultnom albumu “Kost u grlu” 1979. godine.

Iza nje, kao i iza svih velikih pjesama, stoji žena. Njeno ime je Biljana Nevajda i bila je jedna od najljepših manekenki bivše Jugoslavije.

Biljana se zabavljala s Borom Đorđevićem, a kada je odlučila ostaviti ga i preseliti se u Sarajevo napisao joj je stihove u kojima ju je nazvao đubretom.

“Bila je večer. Zvoni telefon, javlja se Bora. Moli me da se nađemo ‘Pod lipom’ da mi pročita pjesmu koju mi je napisao. Spremim se i odem ga vidjeti, kad tamo…

Baš kao u pjesmi: ‘Dok stojim za šankom delimično pijan, mrzeći pomalo i sebe i druge, ubijam lagano konjak, cigarete…’

Sjednemo za sto i on mi onako u dahu, iz svoje čuvene bilježnice, u koju je pisao stihove, pročita: ‘Nisam od onih koji cvile, više te nemam i šta tu mogu, bar se nasmješi kada me vidiš, ostani đubre do kraja!’

U prvi mah mi je to ‘đubre’ zvučalo pomalo grubo, ali kad sam shvatila da je to ‘đubre’ zapravo jedna opasna, fenomenalna osoba kojom je on očaran, a ona ga nemilosrdno ostavlja, definitivno mi se dopala pjesma! Međutim, to je bilo sve.

U tom trenutku nije izazvala nikakav potres u meni. Sjećam se da sam čak bila ravnodušna i kada su tu stvar puštali na mojoj svadbi. Uopće me nije doticala”, rekla je Biljana „Telegrafu“ gotovo 40 godina nakon što je pjesma ugledala svjetlost dana.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here