Gordana Adamov kojoj je popularni voditelj Milorad Ilić Minimaks dao nadimak Lepa Lana bila je jedna od popularnijih pjevačica bivše Jugoslavije.

Bila je vlasnica mnogih hitova i pandan Lepoj Breni, onda je krejem 80 ih nestala sa javne scene.

Nikada više nije snimila nijedan album.

Posted by Gordana Adamov on Sonntag, 7. Juli 2013

“Te davne 1983. godine snimila sam svoj prvi album ‘Ja sam Lana’, a za to je najzaslužniji Milutin Popović Zahar, koji me je i otkrio. On se posvađao sa Lepom Brenom i ‘Slatkim grehom’, prekinuo saradnju s njima, pa je kao pandan Lepoj Breni otkrio mene, a nadimak Lepa Lana nadenuo mi je pokojni Minimaks. Posle prvog albuma i uspeha koji sam doživela, povukla sam se sa javne scene, a najveći razlog tome bile su otvorene pretnje kolege koji je rekao da će ubiti i mene i moje dete ako ne prestanem da snimam albume. Taj čovek mi je otvoreno pretio, a sada kada se sretnemo, on je sav divan, čak me i zagrli. Jednostavno, nisam trpela autoritete, imam stav i karakter koji nije mogao da podnese naređenja. Sve sam prekinula i otišla u Ameriku”, rekla je jednom prilikom Gordana Lana Admov.

Njena pojava trabalo je da zasjeni slavu Lepe Brene i od nje napravi glavnu konkurenciju. Njih dvije bile su odličnim odnosima.

“Upoznale smo se u jednom hotelu, u kome je ona započela svoju karijeru i u to vreme bila je ono što je narod u Srbiji voleo, rasna žena sa svim atributima. Bila je divna i lepo smo se slagale. Nisam želela da me porede s njom, želela sam da budem drugačija, bila sam svoja. Kada se sretnemo, lepo se ispričamo”, dodala je tad Lana.

Pjevačica, iako nikada više nije izdala album, nije prestala da pjeva.

Posted by Gordana Adamov on Freitag, 17. Februar 2017

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here