Pred njom je bila ogromna karijera.

Tokom godina koje je provela na sceni ostavila je jak trag na polju umjetnosti. Predviđali su joj veliki uspjeh i van Holivuda ali je sve stalo kada je Britani Marfi pronađena mrtva.
Imala je svega 32 godine kada je napustila svijet. Iako je od njene smrti prošlo već 8 godina, okolnosti pod kojim je preminula nisu razrjašnjene u potpunosti i dalje. Novi šok uslijedio je nakon nekoliko mjeseci i to zbog muža.

Rođena je 10. decembra 1977. godine. Želela je da postane glumica i taj san joj se ostvario. Igrala je u više od 60 filmova i serija.

Njeno djetinjstvo nije bilo savršeno. Otac je je imao veze sa mafijom i bavio se rketiranjem tako je često bio u zatvoru. Sa njim nije bila u jako dobrim odnosima i rijetko je viđala. Rasla je sa majkom koja se razboljela kada je imala svega 15 godina. Majka je patila od raka dojke ali je izašla na kraj sa tom bolešću. Majka je zbog nje prodala svoje stvari da bi se preselile u Los Angeles da bi glumica mogla započeti filmsku karijeru.

Poznata po osmijehu ali i prelijepom izgledu dobila je prvu ulogu koja joj je donijela popularnost. U filmu ‘Otkačena plavuša’ tumačila je ulogu tinejdžerke Taj. Tada je njena popularnost raste te 4 godine poslije glumi rame uz rame sa Vinonom Rajder i Anđelinom Đoli. Slijede filmovi “Osam milja”, “Nikome ni reč”, i uloga “Upravo venčani” sa Aštonom Kučerom.

Svojim seksepilom zavodila je mnoge, iako je bila visoka 160 cm. Borila se dugo sa kilažom koja je varirala, a godinama je bila sve mršavija da su mnogi smatrali da boluje od anoreksije. Bila je jedna o najzgodnijih djevojaka na svijetu prema modnom časopisima.

Njeno lice je bilo prepoznatljivo, a ljepota neosporna iako je čak tri puta lomila nos.
O privatno životu se također pričalo. Bila je u vezi sa Eštonom Kučerom, a poslije tri godina vjerila se sa producentom Džonom Makalusom ipak 2006 godina raskidaju vjeridbu te se godinu poslije udala za Sajmona Mondžeka.

Dvije godina poslije prpnađena je u kupatilu bez svijesti. Majka je pozvala hitnu pomoć, ali glumici nije bilo spasa. Iako je obdukcija pokazala da se radi o hroničnoj upali pluća i srčanom udaru, danas je i to pod znakom pitanja.

Poslije pet mjeseci umro je i njen suprug također od srčanog udara. To je natjeralo članove porodice da se zapitaju o čemu se radi. Njen otac smatra da je da je smrt namještena te da je mlada glumica ubijena otrovom za pacove po naredjenju vlade. Britani je podržavala navodno Džuliju Dejvis koja je davala izjave protiv Ministarstva unutrašnjih poslova ali i posjedovala kompromitirajuću dokumentaciju.

Iako su mnogi mislili da je preminula od dugogodišnje borbe sa narkomanijom, njen otac to i dalje osporava. nakon smrti njenog supruga, otac je imao i novu teoriju i za smrt ćerke okrivio njenu majku, tj. njegovu bivšu suprugu pošto je u testamentu koji je pročitan Britani svo bogatstvo ostavila svojoj majci, ne pominjujući čak ni svog supruga- koji je preminuo pet mjeseci kasnije.

Jedan od ljudi koji radi na rasvetljavanju smrti mlade glumice je izjavio:

– Nikada nisam video ovako nešto. Toliko teških metala u telu. Nikada nisam vidio to kod neke osobe i činjenica da se ista stvar desila kod oboje otvara velika pitanja- naveo je Siril Veht.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here