Pjevačica Lepa Brena nedavno je proslavila 35 godina rada na estradi, a poznato je kako je u svijet muzike ušla kao djevojka Fahreta Jahić iz Brčkog

Još na početku svoje karijere Brena je osvojila srca publike. Svi su znali za Slatki greh i nju, a možda je manje njih znalo njeno pravo ime, rijetko koga da je i zanimalo. Danas nije tako, o Breni se znaju skoro svi detalji a neki novi ili nepoznati uvijek izazovu lavinu komentara. Jedna od najvećih zvijezda sa ovih prostora je otkrila koje je značenje njenog pravog imena: Fahreta.

– To je ime turskog porijekla i znači nagrada ili pohvala. To sam slučajno saznala od jednog Turčina koji je nekada davno dolazio u Brčko i prodavao neke stvarčice. Mislim da to ime meni odgovara i ocrtava moju pravu ličnost – izjavila je Brena, svojevremeno za srbijanske medije.

– Na košarkaškom terenu je nastao moj današnji nadimak Brena. Treneru je bilo komplikovano dozivati me: ‘Fahreta, Fahreta!’. Igrala sam centra ili beka. Moje kolegice bile su Mila, Kata … Sve neka kratka imena. I kaže on meni: ‘Ja ću tebe zvati Brena’. Ja kažem: ‘Ko je ta Brena?!’. Kao prvo, glupo ime. Mislim, od svih imena koja su postojala … – rekla je pjevačica.

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here